Over Utrecht Barometer

Over Utrecht Barometer

Utrecht Barometer - De kennisbibliotheek van Utrecht

De Utrecht Barometer is een openbare en toegankelijke website, maar kent wel verschillende autorisatieniveaus.
Dat betekent dat verschillende partijen verschillende rechten hebben om bij cijfers of bij de invoermogelijkheid van cijfers te komen.
We maken het volgende onderscheid:

1. Allen
2. Partners van Utrecht Marketing en andere belangstellenden

1. Allen

De volgende pagina’s zijn openbaar en zonder login te bekijken:

 • Over Utrecht Barometer
  Hier vindt u achtergrondinformatie over de kennisbibliotheek en een korte uitleg over de verschillende mogelijkheden.
 • Nieuw in de Barometer
  Betreft nieuws over de Utrecht Barometer zelf, zoals nieuwe publicaties, indicatoren en functionaliteiten.
 • Hotelstatistieken
  Onder resultaten vindt u het aantal gasten en overnachtingen in Utrecht per hotelcategorie (en nationaliteit) vanaf 2012. Deze zijn zowel grafisch als in tabelvorm weergegeven. Selecteer het gewenste jaar en de bijbehorende gegevens komen in beeld. Data is beschikbaar vanaf 2012
  .

2. Partners van Utrecht Marketing

Toegang tot Utrecht Barometer is voor partners van Utrecht Marketing gratis.
Als u inlogt krijgt u toegang tot de volgende pagina’s en modules:

Musea
Onder resultaten vindt u de bezoekersaantallen per maand van de deelnemende musea uit (regio) Utrecht. Criterium is dat de instelling lid is van de museumvereniging.

 • Deelnemende musea: Centraal Museum (inclusief Nijntje Museum, Rietveld Schröder Huis), Kasteel de Haar, Museum Catharijneconvent, Museum Speelklok, Sonnenborgh, Spoorwegmuseum, Universiteitsmuseum, Utrechts Archief, Volksbuurtmuseum.
 • Deze zijn zowel grafisch als in tabelvorm weergegeven. Het gewenste jaar kan geselecteerd worden en de bijbehorende bezoekersaantallen komen in beeld.
 • Data is beschikbaar vanaf 2012.

Theaters en podia
Onder resultaten vindt u de bezoekersaantallen per maand van het eigen theater/podium en de totale bezoekersaantallen per maand van alle theater/podia in de stad Utrecht.

 • Deelnemende theaters/podia: TivoliVredenburg, Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, Ekko, De Helling. 
 • De totale bezoekersaantallen van alle partijen worden tevens grafisch weergegeven. Hier kan het gewenste jaar geselecteerd worden, waarna de betreffende bezoekersaantallen in beeld komen. Het is niet mogelijk om de individuele maandcijfers van de theaters en podia in te zien.
 • Data is beschikbaar vanaf 2015.

Historische gebouwen
Onder resultaten vindt u de bezoekersaantallen per maand van de deelnemende historische gebouwen uit Utrecht.

 • Deelnemend erfgoed/historische gebouwen: Domtoren, DOMunder, Domkerk.
 • De bezoekersaantallen zijn zowel grafisch als in tabelvorm weergegeven. Het gewenste jaar kan geselecteerd worden en de bijbehorende bezoekersaantallen komen in beeld.
 • Data is beschikbaar vanaf 2014.

Publicaties & Analyses
Hier plaatst Utrecht Marketing zoveel mogelijk achtergrondinformatie om zo de cijfers betekenis te geven. U kunt hier denken aan korte analyses van de jaarcijfers van de musea of over het verblijfstoerisme in de stad. Hoe komt het dat er sprake van een stijging of een daling? Daarnaast staan hier ook factsheets, infographics en openbare rapporten. Deze zijn gratis te downloaden.