Bezettingsgraden

Bezettingsgraden

Bezettingsgraden hotels

Historie 2020 en 2021: lage bezetting
De kamerbezettingsgraad lag in 2019 gemiddeld op 71% voor de deelnemende Utrechtse hotels. Dit is in 2020 gezakt naar een jaargemiddelde van 33% met een zeer scherpe daling naar 8% in april door de invoering van nationale lockdown maatregelen. De hotelmarkt in Utrecht krabbelt mondjesmaat op in de zomer van 2020 met een maximum van gemiddeld 46% in augustus om vervolgens weer in te storten vanaf oktober 2020. De zomer- en herfstmaanden van 2021 (juni t/m oktober) laten een sterke opwaartse lijn zien.

Bezettingsgraad 2022: 66%
De hotelbezetting is gestegen van 28% in januari naar 76% in augustus en zelfs 84% in september. In sommige weken is het niveau zelfs hoger dan 2019, met name in kwartaal 4. Het standaard en luxe segment profiteren het meest van de toename in verblijfsgasten.

Meer info?
Utrecht Marketing maakt periodiek een uitgebreide analyse van de hotelmarkt in Utrecht op basis van VisitorData. 
Meer weten over de hotelontwikkelingen in Utrecht, vraag een log in aan via barometer@utrechtmarketing.nl of neem contact op met Joost de Vries.

 

Bron:
De data in de grafieken hebben als bron VisitorData. Deze bron is gebaseerd op het daadwerkelijke aantal gasten en overnachtingen zoals door de hotels geregistreerd in hun eigen systemen. De data is niet opgehoogd tot 100%.
In totaal zijn 28 hotels aangesloten op het digitale nachtregister van Utrecht. VisitorData is met deze hotels overeengekomen dat de gegevens dagelijks geautomatiseerd worden verwerkt.
VisitorData verzamelt digitaal via automatische processen anonieme gegevens over aantallen gasten en overnachtingen bij logiesverstrekkers die vanuit de eisen rond nachtregistratie moeten worden bijgehouden.